2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Szekszárd: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Táskát lopott a tolvaj Szekszárdon, elkapták a rendőrök

Tóth Rózsa, 2023. január 17. - 10:21
Táskát lopott a tolvaj Szekszárdon, elkapták a rendőrök

A bankkártyával is több ízben vásárolt, mire fülön csípték az egyenruhások a szekszárdi tolvajt.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A szekszárdi nyomozók elfogták azt a helyi férfit, aki még szerdán délután lopott el egy őrizetlenül hagyott táskát a megyeszékhelyen - adott tájékoztatást a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Egy nő tett feljelentést 2023. január 12-én a Szekszárdi Rendőrkapitányságon, mert előző nap délután 3 óra körüli időben ismeretlen tettes ellopta a lépcsőházban felejtett táskáját személyes irataival, pénztárcájával együtt.

A pénztárcában 50 ezer forint készpénz volt és a bankkártyája. A kártyáról az ismeretlen több ízben vásárolt, összesen 58 ezer forintot költött el, mikorra sikerült letiltatni. A nyomozók a feljelentés napján széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek. A beszerzett személyleírás alapján néhány órával később igazoltattak egy helyi férfit, aki elszámoltatása során elismerte, hogy hozzá kerültek az értékek, bár a lopást tagadta.

Gyanúsítotti kihallgatása során elmondta, találta a táskát a feljelentő lakásához közeli közterületen, majd abból kivette a pénztárcát, a többit nem tartotta meg. Idő közben a kártyáról több helyen vásárolt, majd eldobta azt, a pénzt pedig elköltötte.

Tettét megbánta, sajnálja, hogy nem tudott ellenállni a csábításnak. Az ügyben lopás vétség miatt a Szekszárdi Rendőrkapitányságon folytatódik az eljárás.

Fotó: police.hu