2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Szekszárd: 3o - 3o
Az ország 19 megyéjében

Táskát lopott a tolvaj Szekszárdon, elkapták a rendőrök

Tóth Rózsa | 2023. január 17. - 10:21
Táskát lopott a tolvaj Szekszárdon, elkapták a rendőrök

A bankkártyával is több ízben vásárolt, mire fülön csípték az egyenruhások a szekszárdi tolvajt.

A szekszárdi nyomozók elfogták azt a helyi férfit, aki még szerdán délután lopott el egy őrizetlenül hagyott táskát a megyeszékhelyen - adott tájékoztatást a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Egy nő tett feljelentést 2023. január 12-én a Szekszárdi Rendőrkapitányságon, mert előző nap délután 3 óra körüli időben ismeretlen tettes ellopta a lépcsőházban felejtett táskáját személyes irataival, pénztárcájával együtt.

A pénztárcában 50 ezer forint készpénz volt és a bankkártyája. A kártyáról az ismeretlen több ízben vásárolt, összesen 58 ezer forintot költött el, mikorra sikerült letiltatni. A nyomozók a feljelentés napján széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek. A beszerzett személyleírás alapján néhány órával később igazoltattak egy helyi férfit, aki elszámoltatása során elismerte, hogy hozzá kerültek az értékek, bár a lopást tagadta.

Gyanúsítotti kihallgatása során elmondta, találta a táskát a feljelentő lakásához közeli közterületen, majd abból kivette a pénztárcát, a többit nem tartotta meg. Idő közben a kártyáról több helyen vásárolt, majd eldobta azt, a pénzt pedig elköltötte.

Tettét megbánta, sajnálja, hogy nem tudott ellenállni a csábításnak. Az ügyben lopás vétség miatt a Szekszárdi Rendőrkapitányságon folytatódik az eljárás.

Fotó: police.hu