2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Szekszárd: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Tóth Szabolcsot választották meg Iregszemcse polgármesterévé

Tóth Rózsa, 2023. január 16. - 07:15
Tóth Szabolcsot választották meg Iregszemcse polgármesterévé

Hat független jelölt közül Tóth Szabolcsot választották meg a vasárnap tartott időközi önkormányzati választáson, amelyet több mint 50 százalékos részvétellel rendeztek a Tolna vármegyei településen.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Amint arról a frisshirek.hu is beszámolt, időközi önkormányzati választást tartottak Iregszemcsén január 15-én. A választást azért rendezték, mert a korábbi képviselő-testület tavaly szeptember 28-án feloszlatta magát.

A Nemzeti Választási Iroda tájékoztatása szerint a referendumon a választók 42,14 százaléka Tóth Szabolcs független jelöltre adta le a voksát, aki összsen 434 szavazatot kapott.

A második legtöbb voksot kapó Süvegjártó Csaba lett 271 szavazattal. 

A képviselőtestület új, megválasztott tagjai: Bódog Bálint, Csanádiné dr. Treitz Diána, Mudris Nándor, Matus Tibor Béres Gábor és Bódog Zsolt független képviselők.

Az MTI tudósítása szerint a választáson a 2037 választásra jogosult közül 1043-an vettek részt, ami 51,2 százalékos részvételi arányt jelent. Tizenkét szavazat érvénytelen volt, egy szavazólapot bélyegző nélkül találtak egy urnában.

A 2660 lakosú községben képviselő-testületet is választottak, a hat mandátumért 18 jelölt indult.

Orbán Attila a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke az elők között gratulált Tóth Szabolcsnak az újraválasztáshoz, erőt és bölcsességet kívánva neki a további feladatokhoz.

Képünk illusztráció, forrása: unsplash.com