2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Szekszárd: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Polgárőröknek tartott továbbképzést a rendőrség Dunaföldváron

Tóth Rózsa, 2023. január 16. - 13:10
Polgárőröknek tartott továbbképzést a rendőrség Dunaföldváron

A résztvevők tájékoztatást kaptak a jogszabályi háttérről, és megismerhették az elsősegélynyújtás alapjait, továbbá az újraélesztési technikákat.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A még hatékonyabb szolgálatellátás érdekében, a napokban a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén működő polgárőr egyesületek tagjainak rendőrök tartottak képzést Dunaföldváron - tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Még 2021-ben indított a közös szolgálatellátás hatékonyságának növelése érdekében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségével közösen egy több állomásból álló képzéssorozatot, a megyében tevékenykedő polgárőrök részére.

A Tolnában működő valamennyi polgárőrszervezet tagjának lehetősége van részt venni az oktatáson. A polgárőrök betekintést nyerhetnek a szolgálatuk ellátása során szükséges jogszabályokba. A rendőrség munkatársai közül a Police Medic képzést végzett kollégáik az elsősegélynyújtás alapjaival, és újraélesztési technikákkal ismertetik meg a polgárőröket.

Az oktatássorozat idei első állomásának Dunaföldvár adott otthont. A képzésen a jogszabályi háttérről Zsiga Péter r. őrnagy, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelt főelőadója adott ismertetőt.

Dobos Zoltán r. törzszászlós, a Paksi Rendőrkapitányság szolgálatparancsnoka is előadást tartott az elsősegélynyújtás alapjairól a polgárőröknek, valamint gyakorlati foglalkozás keretében az újraélesztési technikákat, és a stabil oldalfekvés technikáját tanította meg a résztvevőknek.

A közeljövőben intézkedéstaktikai, és vezetéstechnikai képzésre is sor kerül.

Fotó: police.hu