2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Szekszárd: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Posta helyett propagandára költ Szekszárd

Tóth Rózsa, 2023. január 12. - 07:22
Posta helyett propagandára költ Szekszárd

Ne a kommunikációs szerződésekre költsön a város, hanem a bezárt posta nyitására fordítson pénzt - ezt kérte az Éljen Szekszárd frakció közzösségi oldalán.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Gulyás Róbert, az Éljen Szekszárd IX. számú választókerületi képviselője nyilvános posztban hívta fel a figyelmet pár a közelmúltban a megyeszékhelyen történt eseményre.

Álláspontja szerint, miközben a város 1 milliárd forint hitelt vesz fel a működéséhez, és minden szolgáltatásnak megemelte a díját egy megszorító csomagban, addig a háttérben páran szép összegű megrendeléseket kapnak kommunikációs feladatok ellátására.

Októberben két szerződést is kötöttek 3 hónapra az RTV-vel és a Tolnatájjal, forintra megegyező összegre, bruttó 3.960.000 forintra

-hívja fel a figyelmet a politikus, aki felveti a kérdést, hogy mi szükség van erre, hiszen a két szerződés erős átfedésben van egymással. A világhálón fellelhető adatok szerint nem volt beszerzésköteles.

Az ÉSZ frakciója követeli, hogy ne hosszabbítsák meg a szerződéseket, ezen kívül pedig a város vezetése haladéktalanul kezdjen tárgyalásokat a Magyar Postával, hogy a bezárt hivatalokat újra nyissa ki. 

Gulyás Róbert úgy fogalmazott, hogy ha szükséges, akkor Szekszárd a propagandára szánt forrásból ajánljon fel támogatást, mint ahogyan más települések is megtették a megyében (Dombóvár, Bonyhád, Paks-Dunakömlőd).

Amint arról a frisshirek.hu is beszámolt korábban, november 12-től több postahivatalt is bezártak Tolnában, majd január 2-től újra kinyitottak egyrészt Dunakömlődön, másrészt Bonyhádon, a városvezetés és a Posta közötti megállapodás eredményeképpen. 

Fotó: Gulyás Róbert Facebook oldala