2023.12.09., szombat - Natália
Szekszárd: -0o - -0o
Az ország 19 megyéjében

Több helyszínre is kivonultak a Tolna vármegyei tűzoltók a hétvégén

Tóth Rózsa | 2023. január 09. - 13:35
Több helyszínre is kivonultak a Tolna vármegyei tűzoltók a hétvégén

Vasárnap Somogy vármegyébe is át kellett menniük a dombóvári tűzoltóknak, ahol egy 300 négyzetméteres autószerelő műhely gyulladt ki.

Szabadtéri tüzekhez, kéményben meggyulladt koromhoz, jelzést adó szén-monoxid-érzékelőhöz és közlekedési balesetekhez vonultak vármegyénk tűzoltói a hétvégén - adott tájékoztatást ma a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Hét tűzesethez és négy műszaki mentéshez riasztották a beavatkozó egységeket.

Ágak és fűrészpor égett foltokban péntek délután Tolnán egy tüzép telepen. A Tolnai önkormányzati tűzoltókat riasztották az esethez, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a keletkezett lángokat.

Növényi hulladék égett szombat délután Paks külterületén. A tűzesethez az érintett város hivatásos tűzoltói vonultak, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet.

Meggyulladt hulladékhoz riasztották a szekszárdi hivatásos tűzoltókat szombat este Szálkán, a Kossuth utcába. A beavatkozó tűzoltóegységek egy vízsugár segítségével fékezték meg a lángokat.

Vasárnap hajnalban Somogy vármegyébe riasztották a dombóvári tűzoltókat. Kadarkúton, a Nagy utcában egy 300 négyzetméteres autószerelő műhely egészében, továbbá részben egy azzal egybeépített családi ház égett. A tűzoltórajok vízsugarak és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a keletkezett tüzet.

Lerakódott korom és kátrány égett vasárnap délután Váralján, egy Rákóczi Ferenc utcai lakóépület kéményében. A tűzesethez a bonyhádi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik eltávolították az éghető anyagot a tüzelőberendezésből, továbbá értesítették a kéményseprőket. Személyi sérülés nem történt.

Pénteken Mágocson, a Dózsa utcában, szombaton pedig Bonyhádon, az elkerülő úton ütközött két személyautó. A műszaki mentésekhez az előbbihez a dombóvári, míg az utóbbi esethez a bonyhádi hivatásos és önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket, továbbá a forgalmi akadály megszüntetésében működtek közre.

Ismét bizonyított egy szén-monoxid-érzékelő. Ezúttal vasárnap Szekszárdon, egy Mérey utcai lakásban jelzett. A szekszárdi hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult az adott címre, ahol az eszköz folyamatosan mérhető szén-monoxid-koncentrációt naplózott. A tűzoltók gázkazán használatát a műszaki felülvizsgálatig megtiltották, a kéményseprőket és gázszerelő szakembert értesítették. A lakás fűtése alternatív módon megoldott.

Képünk illusztráció, forrása: Unsplash.com