2024.04.16., kedd - Csongor
Szekszárd: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Budapesti önkormányzatok feloszlatását kezdeményezi a Mi Hazánk

frisshirek.hu | 2023. január 05. - 13:40
Budapesti önkormányzatok feloszlatását kezdeményezi a Mi Hazánk

A Demokratikus Koalíció (DK) által vezetett budapesti önkormányzatok feloszlatását kezdeményezte a Mi Hazánk a fővárosi kormányhivatalnál csütörtökön.

Az MTI beszámolója szerint Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke, frakcióvezető-helyettese a kormányhivatal előtt tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a központi költségvetésből biztosított rezsitámogatásról szóló egyeztetésre el sem ment hat, többségében a DK által irányított kerület vezetője, így kerületenként 500 millió forintot „hagytak veszni” ezek a vezetők.

A DK-s politikusok ráadásul egymásban sem bíznak, ezt mutatja, hogy közösen akartak tárgyalni a rezsitámogatásról a kormánybiztossal, mert valószínűleg attól féltek, hogy kijátsszák őket egymás ellen

– mondta Novák Előd.

Az ellenzéki politikus szánalmas magyarázkodásnak nevezte azt a kifogást, hogy ezen önkormányzatok perelni készülnek az Orbán-kormányt, mivel ennek semmi jogalapja nincs.

A Mi Hazánk alelnöke úgy fogalmazott, ezek a politikusok a közösség pénzéről lemondanak, de „az Amerikából érkező milliárdokat nem szégyellték elfogadni a közös kampány finanszírozására”.

Novák Előd szégyennek nevezte azt is, hogy a Fidesz helyi politikusai sem tettek semmit azért, hogy az állami rezsitámogatáshoz juttassák ezeket a kerületeket.

Szecsődi Patrik, a Mi Hazánk újbudai önkormányzati képviselője arról beszélt, hogy politikai harc áldozata lett Újbuda, mert a baloldali városvezetés – azzal, hogy részt sem vett az egyeztetéseken – fontosabbnak ítélte a pártpolitikát, mint a kerület lakóinak érdekeit.

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, a Miniszterelnökség hétfői bejelentése szerint támogatást kapnak a megemelkedett energiaköltségekhez a tízezer lakos feletti városok és fővárosi kerületek – már amelyik...

Fotó: Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke, parlamenti frakcióvezető-helyettese. MTI/Kovács Tamás