2023.03.24., péntek - Emőke
Szekszárd: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Átfutottak Tolna megyéből Tolna vármegyébe

Tóth Rózsa, 2023. január 02. - 17:48
Átfutottak Tolna megyéből Tolna vármegyébe

Szekszárdon a tombola nyertese sült malacot vihetett haza, de több helyen be is öltöztek a résztvevők, azt is díjazták.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Dombóváron sok éves hagyomány szerint rendezték meg a szilveszteri futást, idén a harmicadikat - tájékoztatott a Városunk Dombóvár Facebook oldal.

Dombóvár Város Önkormányzata a legkisebbektől az idős korosztályig várta mindazokat az év utolsó napján, akik sportolással szerették volna búcsúztatni az óévet. Közel ötszázan regisztráltak a 2,5 és 5 kilométeres távokra, ez az eddigi legmagasabb részvételi szám.

A résztvevők pólót kaptak ajándékba, illetve Dombóvár Város Önkormányzata látta vendégül őket forralt borral, teával. A bemelegítést Lakatos-Lamm Viktória és Halmainé Horváth Katalin végezte. A célnál mindenki narancsot kapott Bogdán László képviselő és a Nővér-Care Bt. jóvoltából. A jó hangulatról Shabba gondoskodott. A futás után tombolanyeremények találtak gazdára. A nyertes számokat Dombóvár büszkeségei, sportolói húzták.

Szekszárdon a Sporközpont szervezésében rendezték meg az I. Szilveszteri Futóversenyt és Élményfutást.

Gyönyörű tavaszias időben búcsúztatták közösen az évet a helyi futók nagy örömére. A hangulatos rendezvényre több mint 150 résztvevő érkezett. A 7100 Szekszárd Egyesület jóvoltából gépi időmérést alkalmaztak, amellyel növelni tudták a verseny színvonalát - írták a szervezők.

Többen beöltöztek, a legötletesebb jelmez kategóriát Bogdán Mária nyerte. Dombóvárhoz hasonlóan itt is volt tombolasorsolás amely nagy sikert aratott. A fődíj nyertese egy 10 kg-os szilveszteri sültmalacot vihetett haza.

A faddi művelődési ház és a Karate sportegyesület szervezésében Faddon is megrendezték az évzáró szilveszteri buli-futást. A táv: Művelődési ház-Fadd tábla (Tolna felől)-Fadd tábla (Gerjen felől)-Művelődési ház (kb. 4,6 km). A futás végeztével egy pohár meleg teával és forralt borral várták a résztvevőket az intézmény dolgozói.

Amint arról a Frisshirek korábban beszámolt, Tolnán is megrendezésre került december 31-én az óévbúcsúztató, újévköszöntő szilveszteri közösségi futás a sportpályán. A táv itt mindig az adott év, jelen esetben 2022 méter volt, amit le kellett futni de sétálni is lehetett, vagy gyerekkel, kutyával is lehetett menni. A futás végén itt is forró teával és szalon cukorral kedveskedtek  a szervezők.

Fotó: Városunk Dombóvár Facebook oldala, Szekszárdi Sportközpont Facebook oldala, Béri Balogh Ádám Művelődési Ház és Könyvtár Facebook oldala.