2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Szekszárd: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Négy embert küld el a hőgyészi önkormányzat, mert nincs pénz

Tóth Rózsa, 2022. december 29. - 09:05
Négy embert küld el a hőgyészi önkormányzat, mert nincs pénz

Meg vannak elégedve a munkájukkal, de a nincsből nem lehet fizetni a polgármester szerint.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Hivatal megkapta a januárban fizetendő gázszámlát. Eddig az egész épületre 76 000 forintot fizettek, most 1 346 000 lesz a fizetnivaló - tájékoztatott Máté Szabolcs, Hőgyész polgármestere.

Ebben még nincsen benne az óvoda, a gyermekorvosi rendelők, a védőnők helyiségeinek fűtési, világítási számlája.

És hogy tetézve legyen a baj, az államtól is kevesebb pénzt kapunk. Vagyis több kiadást kell fedeznünk kevesebb bevételből. Muszáj spórolni, hogy váratlan helyzetekben is helyt tudjunk állni. Mindenkinek nehéz, de a köz pénzével különösen gondosan kell bánnunk.

- írta Máté Szabolcs.

Emiatt az egyéb megszorító intézkedéseken felül (pl. igazgatási szünet) többek között kénytelenek voltak azt a fájdalmas döntést meghozni, hogy az önkormányzatnak szerződéses jogviszonyban dolgozó 4 fő december 31-én lejáró szerződését nem hosszabbítják meg, mert nem biztos, hogy ki tudnák fizetni őket.

Munkájukkal egyébként meg voltak elégedve, és hiányozni is fognak, de a nincsből nem lehet adni. Ha újra lesz forrásuk, talán vissza tudják őket venni. Egyelőre azonban arra kell összpontosítaniuk, hogy a község intézményinek minél takarékosabb működését tudják biztosítani.

Fotó: Máté Szabolcs Facebook oldala