2023.03.24., péntek - Emőke
Az ország 19 megyéjében

Karácsonykor két súlyos sérülés történt a közutakon

Tóth Rózsa, 2022. december 27. - 11:34
Karácsonykor két súlyos sérülés történt a közutakon

Ketten súlyosan megsérültek a hétvégén a megye útjain, egyikük sem használta a biztonsági övét.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ketten súlyos és ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek - tette közzé kedden reggel baleseti összefoglalóját a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy 23 éves helyi férfi közlekedett a Sióagárdról kifelé vezető úton december 23-án az esti órákban, amikor letért az úttestről, és nekiütközött egy beton hídgyűrűnek. A sofőr nem használta a biztonsági övét, súlyosan megsérült a balesetben.

Egy 46 éves alsónánai férfi közlekedett autójával szenteste Sárpilis belterületén. A sofőr nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességét. Letért az útról, ahol elvesztette az uralmát a járműve felett, ekkor áttért a szemközti sávba, majd kidöntött egy jelzőtáblát és az út melletti árokban felborult. A balesetet megelőzően a jármű vezetője nem használta a biztonsági övét emiatt súlyosan megsérült.

Karácsony első napján délelőtt egy autós a 65-ös főúton Iregszemcse irányába haladt, amikor egy autó előzésébe kezdett, de nem mérte fel megfelelően a szemből érkező kocsi távolságát. A szemből közlekedő autós csak vészfékezéssel tudta elkerülni a frontális ütközést. A jármű vezetője a vészfékezés miatt azonban elvesztette uralmát a kocsi felett, és az előzött autónak csapódott. A balesetben ketten könnyebben sérültek meg.

A hétvégén további 10 anyagi káros balesetnél is intézkedtek a Tolna megyei rendőrök.

Fotó: police.hu