2023.03.24., péntek - Emőke
Szekszárd: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

300 rajzot küldtek be a gyerekek a rendőrség pályázatára, megvannak a díjazottak

Tóth Rózsa, 2022. december 23. - 08:01
300 rajzot küldtek be a gyerekek a rendőrség pályázatára, megvannak a díjazottak

Tizennégy Tolna megyei gyermek részesült elismerésben és jutalomban.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Kihirdették a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és a Tolna Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat által kiírt plakátpályázat győzteseit - tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Idén harmadik alkalommal hirdette meg a két együttműködő szervezet a gyermekek művészeti fejlődése érdekében a pályázatát. 2022-ben az alsó- és felső tagozatos diákok szabadon választott – őket foglalkoztató – témában készíthették el alkotásaikat. A néhány hét alatt, amíg a tanulóknak lehetőségük volt a pályaműveket elkészíteni, csaknem 300 alkotás érkezett.

A pályaművek számos témát feldolgoztak. Köztük a háborút, az internetes zaklatást, a közlekedést és a rasszizmust is.

A beérkezett rajzok, plakátok közül öttagú bizottság – Huszárik Imre, a Garay János Gimnázium igazgatóhelyettese, rajztanár vezetésével – választotta ki azt a 14 pályaművet, amelyek díjazásban részesültek. Az alsós és felső tagozatosok között a három-három helyezetten túl nyolc alkotást különdíjjal jutalmaztak a szervezők.

A pályázat eredményhirdetését 2022. december 22-én tartották meg Szekszárdon, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság épületében. A rendezvényen a rendőrség Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport tagjain – Orsós Zoltán őrnagy, Bőhm Rita őrnagy és Komlósiné Kiss Anett őrnagy – kívül jelen volt Orbán Attila a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke és az Országos-, valamint a Tolna Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat több képviselője, Pongó Ignác, Orsós István, Balogh László és László József, akik mindannyian különdíjakat adtak át a gyerekeknek.

A megye számos pontjáról Gyulajtól, Iregszemcsén, Értényen, Pálfán és Faddon keresztül Bikácson és Bogyiszlón át Bátáig érkeztek diákok a rendezvényre. A nagy sikerű díjátadón a szervezőknek minden díjazott arcára sikerült mosolyt csalni. Mindannyian értékes ajándékokkal térhettek haza.

A pályázat díjazottjai:   

Alsó tagozat

  • Csáki István Gyulaj
  • Stocker Soma – Orsós Imre Fadd
  • Kutasi Dorina Iregszemcse

Különdíjas Cooper Bence Őcsény

Felső tagozat

  • Jaksa Zsombor Bikács
  • Kohl Hanna Pálfa
  • Szalai Regina Simontornya

Különdíjasok:       Orsós Laura Bogyiszló, Orsós Edina Gyulaj, Lukács Laura Báta, Nagy Virág Ilona Báta, Kovács Lilla Erika és Szücs Dorina Pálfa, Orsós Mercédesz Értény, Kaszanov Krisztián Pálfa.

Fotó: police.hu