2023.03.24., péntek - Emőke
Szekszárd: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Pócs János hívatlanul züllesztette kampányeseménnyé a szeretet ebédet

Lukácsi Katalin, 2022. december 22. - 12:18
Pócs János hívatlanul züllesztette kampányeseménnyé a szeretet ebédet

Megtörte a csendet Szántai Attila, az advent negyedik vasárnapján tartott jótékonysági ételosztás szervezője. Kiderült, nemcsak Budai Lórántot kérte meg arra, hogy tartózkodjon a kampányolástól az eseményen, hanem Pócs Jánost is. Az előbbi ennek a felhívásnak készséggel eleget tett, az utóbbi azonban szégyentelenül figyelmen kívül hagyta, majd gyűlöletkeltéssel vádolta meg azokat, akik magatartását kifogásolták.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ahogy arról a Frisshirek.hu-n beszámoltunk, egy eredetileg nemes kezdeményezésből vált politikai botrány Jászberényben. A kellemetlen fejlemény koránt sem alakult függetlenül a január 15-ére kiírt időközi választásról.

Bár a felek vállalták, hogy tekintettel lesznek a karácsonyi időszakra,

Pócs János csapatának mégis sikerült kampányeseménnyé torzítania a jótékonysági ételosztást.

Szántai Attila már jó előre vállalta, hogy advent negyedik vasárnapján ingyen gulyásebédet oszt a jászberényi adventi faluban, amely mellé a Jászsági Cigányzenekar biztosította a talpalávalót. Szántai azonban - gondolva a javában tartó kampányidőszakra - előre megkérte a város polgármesterét, Budai Lórántot és a térség országgyűlési képviselőjét, Pócs Jánost, hogy legfeljebb csak mint vendégek vegyenek részt az alkalmon.

Budai Lóránt ezt készséggel megfogadta,

Pócs János és a Fidesz jelöltjei, köztük Besenyei Orsolya viszont kampánytárgyakat, ajándék bor és süti osztáshoz fogott,

mintha ők szervezték volna az egész ebédet. Budai Lóránt aztán a Facebook-oldalán adott hangot csalódottságának a szervezők magatartásával kapcsolatban. Nem volt ugyanis világos, hogy Budai Lóránton kívül vonatkozott-e az önmegtartóztatásra intő kérés a másik félre is. Ma azonban megszólalt a jótékony ebédet főző Szántai Attila, és elmondta a valós történetet:

Személyesen hívtam fel Budai Lóránt polgármester urat és Pócs János országgyűlési képviselő urat, hogy az ételosztásban ne vegyenek részt. Természetesen a rendezvényen való jelenlétük nem a mi kompetenciánk, így arra nem tértünk ki. Sajnálatos módon Pócs úr nem tett eleget kérésünknek, de amint észleltük a "csínytevést" azonnal felszólítottam, hogy hagyja abba az ételosztást és távozzon a belső területről, ami meg is történt. Budai Lóránt polgármester úr sajnálatos módon a rendezvény nemes küldetését szem elől tévesztve fogalmazta meg gondolatit.

Azt itt leírtakkal szemben Pócs János még a botrány kirobbanása után Facebook-oldalára gyűlölködéssel vádolta meg azokat, akik kifogásolták, hogy kampányeseménnyé züllesztette a nemes gesztust.

Ezek szerint akkor Szántai Attila is gyűlöletkeltő?

A kiemelt kép forrása: Budai Lóránt Facebook-oldala