2024.04.17., szerda - Rudolf
Szekszárd: 4o - 4o
Az ország 19 megyéjében

Újra támadnak az orosz rakéták Ukrajna-szerte

frisshirek.hu | 2022. december 05. - 16:45
Újra támadnak az orosz rakéták Ukrajna-szerte
Oroszország újabb rakétatámadást indított Ukrajna ellen, az egész országban megszólaltak a légiriadóra figyelmeztető szirénák. A fővárosban az emberek a metróállomásokon keresnek menedéket, ahol -5 °C van jelenleg.

Moszkva ismét rakétatűz alá vette Ukrajna településeit. Számos helyen robbanások hallatszottak, Kijevben és szerte az országban megszólaltak a légiriadóra figyelmeztető szirénák.

Ne hagyják figyelmen kívül a riasztást– figyelmeztetett Andrij Jermak, Zelenszkij elnök kabinetfőnöke.

A kijevi lakosok a metróállomásokra húzódtak menedéket keresve. Egyes információk szerint nagy robbanásokat lehetett hallani az ukrán fővárosban. Nők, férfiak, gyerekek összehúzódva, kabátban, sapkában, kapucnijukat felhúzva zsúfolódnak össze a metróállomásokon, ahol mínusz 5 °C a hőmérséklet hozzávetőlegesen.

Egyelőre meg nem erősített, közösségi médiafelületekre feltöltött felvételek azt mutatják, hogy Kijevtől délre, egy erőmű közelében füst száll az ég felé - a Reuters hírügynökség beszámolója szerint.

https://www.reuters.com/world/europe/ukraine-says-russia-has-launched-new-missile-attack-2022-12-05/

Zaporizzsjában rakéták csapódtak épületekbe. Számos lakóház megrongálódott, két ember életét veszítette, miközben további hárman megsebesültek. A sebesültek egyike egy kisgyerek – közölte Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője.

Az odesszai régióban megszűnt a vízszolgáltatás az áramhiány következtében – jelentette be a regionális vízszolgáltató vállalat Telegramon közzétett közleményében.

Mikolajiv környékén is kikapcsolták az áramot, mivel nagy a tüzek fellobbanásának kockázata.

Az utóbbi hetekben az orosz erők egyre intenzívebben támadják az ukrán energetikai létesítményeket, melyek gyakori áramkimaradásokat okoznak Ukrajnában. A háború sújtotta országba már megérkezett a hideg, Moszkva „Tél tábornok” segítségével akarja megtörni az ukránok ellenállását.

Fotó: npr.org