2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Szekszárd: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Újra támadnak az orosz rakéták Ukrajna-szerte

frisshirek.hu, 2022. december 05. - 16:45
Újra támadnak az orosz rakéták Ukrajna-szerte
Oroszország újabb rakétatámadást indított Ukrajna ellen, az egész országban megszólaltak a légiriadóra figyelmeztető szirénák. A fővárosban az emberek a metróállomásokon keresnek menedéket, ahol -5 °C van jelenleg.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Moszkva ismét rakétatűz alá vette Ukrajna településeit. Számos helyen robbanások hallatszottak, Kijevben és szerte az országban megszólaltak a légiriadóra figyelmeztető szirénák.

Ne hagyják figyelmen kívül a riasztást– figyelmeztetett Andrij Jermak, Zelenszkij elnök kabinetfőnöke.

A kijevi lakosok a metróállomásokra húzódtak menedéket keresve. Egyes információk szerint nagy robbanásokat lehetett hallani az ukrán fővárosban. Nők, férfiak, gyerekek összehúzódva, kabátban, sapkában, kapucnijukat felhúzva zsúfolódnak össze a metróállomásokon, ahol mínusz 5 °C a hőmérséklet hozzávetőlegesen.

Egyelőre meg nem erősített, közösségi médiafelületekre feltöltött felvételek azt mutatják, hogy Kijevtől délre, egy erőmű közelében füst száll az ég felé - a Reuters hírügynökség beszámolója szerint.

https://www.reuters.com/world/europe/ukraine-says-russia-has-launched-new-missile-attack-2022-12-05/

Zaporizzsjában rakéták csapódtak épületekbe. Számos lakóház megrongálódott, két ember életét veszítette, miközben további hárman megsebesültek. A sebesültek egyike egy kisgyerek – közölte Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője.

Az odesszai régióban megszűnt a vízszolgáltatás az áramhiány következtében – jelentette be a regionális vízszolgáltató vállalat Telegramon közzétett közleményében.

Mikolajiv környékén is kikapcsolták az áramot, mivel nagy a tüzek fellobbanásának kockázata.

Az utóbbi hetekben az orosz erők egyre intenzívebben támadják az ukrán energetikai létesítményeket, melyek gyakori áramkimaradásokat okoznak Ukrajnában. A háború sújtotta országba már megérkezett a hideg, Moszkva „Tél tábornok” segítségével akarja megtörni az ukránok ellenállását.

Fotó: npr.org