2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Szekszárd: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Kövér László kiakadt: Ez a parlament, nem egy kocsma!

frisshirek.hu, 2022. december 05. - 19:30
Kövér László kiakadt: Ez a parlament, nem egy kocsma!
Épp a benzinhiányról és a hétfőn életbe lépett uniós olajembargó hatásairól beszélt Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára napirend előtti felszólalásában az Országgyűlésben hétfő délután, amikor egyszer csak magához ragadta a szót az ülést vezető Kövér László. A házelnök megelégelte, hogy Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője folyton közbekiabált.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
„Legyen szíves végighallgatni azt, amit az államtitkár úr mond. Világos?”

– szólalt meg Kövér László.

„Világos”

– válaszolta a közvetítésben is jól hallhatóan Szabó Tímea, de ez csak olaj volt a tűzre, a házelnök még jobban megsértődött.

„Igen? Világosan beszéltem? Mert úgy látom, nem érti meg. Pedig kétszer kettő, négy, ilyen egyszerű”

– lovalta bele magát Kövér.

„Önnek nincsen joga bekiabálni mások mondandójába. Legyen szíves végighallgatni azt, amit az államtitkár úr mond. Legyen szíves végighallgatni, mert konzekvenciái lesznek, jelzem.”

Kövér szerint a Párbeszéd képviselője közbekiabálásaival „folyamatosan provokatív módon” zavarja a kormány felszólalóit.

„Ez a parlament, nem egy kocsma. Nem egy romkocsma a hetedik kerületben”

– szögezte le a házelnök.

Szabó Tímea előtte az oktatásról, a nem kapható benzinről, az elérhetetlen hatósági áras termékekről, és az alig fellelhető hatósági áras tüzifáról beszélt. De azt is elmondta, hogy a „lex Megdöglesz törvénnyel idős betegeket, emberek ezreit ítélik halálra”. 

„Önök gyakorlatilag Magyarországból egy nyolcvanas évek Ceaușescu Romániáját kezdték el kialakítani”

– fogalmazott Szabó Tímea, majd hozzátette:

„önök egy hazug, becstelen, tolvaj, propagandakormány”.

Ahogya Frisshirek.hu is beszámolt róla, a Párbeszéd négynapos munkahetet vezetne be a gazdasági válságból való kilábalást segítve. A négynapos munkahéttel Szabó szerint

nőne a termelékenység, a teljesítmény, a foglalkoztatottság, és fenntarthatóság szempontjából is jobban járna az ország.

A Telekomot példáját említette, ahol július és október között 152 munkavállaló próbálta ki a négynapos munkahetet. A vezetők szerint sikerült ugyanazt a teljesítményt nyújtani, mint korábban, a projektben résztvevők 90 százaléka pedig megtartaná a négynapos munkahetet - szemlézte a parlamenti közvetítést a telex.hu.

Dömötör Csaba: A tengerentúl dolláros szaloncukrot, itthon virgácsot kapott az ellenzék

A kormány nevében válaszoló Dömötör Csaba megismételte a már megszokott kormányzati paneleket, hogy kihívásokkal küzd hazánk, sőt, Európa több városában is tüntetést szerveztek, mondta. Épp emiatt a kormány nem szorul rá a Párbeszéd szakértelmére, mert Karácsony Gergely a budapesti városvezetést sem tudja megoldani. 

Beszédében visszatért a 2010-es időkre, hogy azóta a kormány a munkavállalást támogatja, hogy „mindenkinek legyen munkája, aki szeretne dolgozni”. A baloldal korábban másféle politikát folytatott Dömötör szerint. „Agyonadóztatták a munkavállalást, és a segélyezést helyezték előtérbe a munkahelyteremtés helyett”.

Fotó: MTI/Kovács Attila