2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Szekszárd: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Célt tévesztettek az oroszok? Rakéta csapódott Moldovába

frisshirek.hu, 2022. december 05. - 22:00
Célt tévesztettek az oroszok? Rakéta csapódott Moldovába
Helyi médiajelentések szerint az Ukrajnának szánt orosz rakéták egyike Moldovában ért földet egy gyümölcsösben – közölte a 24.hu.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Moldovai Köztársaság Belügyminisztériuma a közösségi oldalán meg is osztott egy erről készült fotót. Mint írták, nemrég egy rakétát találtak egy Briceni melletti gyümölcsösben, a határrendőrség járőrei fedezték fel, akik az újabb orosz rakétázás miatt fokozták a készültséget. Az érintett területet már lezárták és a helyszínre szakértőket várnak - írja a lap.

Három halálos áldozatot és hat sebesültet követelt egy üzemanyagtartály felrobbanása a Moszkvától délkeletre fekvő Rjazany város közelében lévő repülőtéren – jelentette az orosz állami média. A jelentések szerint további két ember megsérült egy Szaratov régióban lévő repülőtéren történt robbanásban.
Több ember meghalt két orosz katonai repülőtéren történt robbanásokban. Egyelőre nem tudni, mi okozta a robbanásokat a rjazanyi és a szaratovi repülőtéren. Mindkét terület több száz kilométerre van az ukrán határtól.

A szaratovi régióban található Engels légibázison feltehetően nagy hatótávolságú orosz stratégiai bombázók állomásoznak.

A szaratovi régió kormányzója azt mondta, hogy a biztonsági erők ellenőrzik a „katonai létesítményeknél történt incidensről szóló jelentéseket”.