2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Szekszárd: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Az egyik egyházi iskolában is annyi tanár kezdett tiltakozni, hogy nem lesz tanítás két napig

frisshirek.hu, 2022. december 05. - 20:00
Az egyik egyházi iskolában is annyi tanár kezdett tiltakozni, hogy nem lesz tanítás két napig
- 24 tanár polgári engedetlensége okán a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban 2022. december 5-én és 6-án, hétfőn és kedden nincs tanítás – jelentette be közösségi oldalán az intézmény egyik pedagógusa, amelyet a Tanárok a Tanárokért szerveződés osztott meg közösségi oldalán.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Arról is írt:

„Akciónkkal szolidaritást vállalunk azzal az immár 13 tanártársunkkal, akiket az ősz folyamán bocsátottak el iskolájukból azért, mert tiltakozni mertek az oktatásban fennálló tarthatatlan körülmények ellen. Kötelességünknek érezzük, hogy mi, akik evangélikus egyházi iskola tanáraiként jobb feltételek mellett, szabadon végezhetjük a munkánkat, támogassuk a nálunk nehezebb helyzetben dolgozó kollégáinkat. Másként nem tehetünk!”.

Az egyházi iskolák tanárai közül páran már a múltban is szerveztek szolidaritási megmozdulást. November elején egy Tanárballagás névre keresztelt eseményen demonstráltak, ahol a résztvevők nem csak a pedagógusbérek rendezéséért álltak ki, hanem az oktatás reformjáért, például a Nemzeti Alaptanterv megreformálásáért és a szabad tankönyvválasztásért - írta meg a Frisshirek.hu.

ÖSSZESÍTETT ADATOK Csütörtök óta 93 iskola összesen 929 tanára kezdett munkabeszüntetésbe válaszul a jogszerűtlen elbocsátásokra.