2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Szekszárd: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Semmi keresnivalója nincs egy ottlakó szerint a parkoló autósnak

Tóth Rózsa, 2022. december 02. - 13:40
Semmi keresnivalója nincs egy ottlakó szerint a parkoló autósnak
Írásban fenyegetőzött egy helybéli, a szélvédőre tűzte az üzenetét.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Keresném az illetőt így a második szerelmes levele után.

- írja egy hölgy - aki engedélyt adott a frisshirek.hu számára, hogy közöljük az estet - a Szekszárdon hallottam Facebook csoportban.

A helyszín Szekszárdon a Béri Balogh Ádám utca 95. számú panelház parkolója, ahol már nem először fordult elő, hogy egy ottlakó írásban fejezi ki nemtetszését az iránt, hogy idegenek hagyják ott az autójukat, természetesen jogszerűen.

A levél azonnal nagy vihart kavart és záporoztak a vélemények felelevenítve a hasonló esetek.

Amíg nincsen felfestve a parkolóra a kocsi rendszáma - nincs elkerítve, kitáblázva, hogy magánterület - addig semmiféle jogot nem formálhat a közterületre. 

- írja több hozzászóló.

Előfordult olyan eset, hogy egy illető a munkás autójával használta a parkolót és az ottlakók azzal fenyegetőztek, hogy kihívják rá a rendőrt. Egy másik személy arra emlékezett, hogy pár évvel ezelőtt egy hamutálnyi csikket borítottak a szélvédőjére azért, mert a károkozó azt gondolta, csak ő használhatja a parkolóhelyet.

Ennél durvább inzultusra is volt már példa a múltban:

tojással, főzelékkel dobálták az idős férfiak az idegen parkoló autókat, vagy kiszúrták a gumit, vagy úgy álltak az autó mellé, hogy lehetetlen legyen az ajtót kinyitni és beszállni. 

Ha a főzelékről azt feltételezzük, hogy krumpliból készült, ma már bizonyára kétszer is meggondolják, hogy a jelenlegi árak mellett tojással és főzelékkel dobálózzanak.

Fotó: Szekszárdon hallottam Facebook csoport