2023.05.28., vasárnap - Csanád, Emil
Szekszárd: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Moszkva szerint lett volna esély a háború elkerülésére, a Nyugat azonban nem élt a lehetőséggel

frisshirek.hu, 2022. december 01. - 16:12
Moszkva szerint lett volna esély a háború elkerülésére, a Nyugat azonban nem élt a lehetőséggel
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette, a Nyugatnak valós esélye volt arra, hogy megelőzze az ukrajnai háború kitörését. Mindeközben a Kreml szóvivője közölte, nem fogadják el az ukrajnai orosz háborús cselekmények kivizsgálása céljából felállítandó bíróság legitimitását.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Lavrov: a Nyugat elszalasztotta a lehetőséget az ukrajnai konfliktus megelőzésére

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette, a Nyugatnak valós esélye volt arra, hogy megelőzze az ukrajnai háború kitörését. Ehelyett azonban elvetették a NATO további expanziójának leállítására vonatkozó orosz javaslatokat, s megállapodtak arról, hogy különleges biztonsági státusszal ruházzák fel Ukrajnát.

Az orosz diplomácia vezetője egy moszkvai sajtótájékoztatón beszélt erről a France24.com híradása szerint.

Nyugati vezetők állítása szerint ugyanakkor Oroszország a háború kirobbanását megelőzően előterjesztett javaslatai nem voltak őszinték és nélkülözték a realitást is.

A Kreml nem ismeri el az ukrajnai orosz háborús atrocitások kivizsgálása céljából felállításra kerülő bíróságot

Nem lesz legitimitása az ukrajnai orosz háborús cselekmények kivizsgálása céljából felállításra kerülő bíróságnak – jelentette ki a Kreml szóvivője. Az ilyen célzattal létrehozott bíróság soha nem lesz legitim számunkra, nem fogjuk elfogadni illetékességét, ellenkezőleg, el fogjuk utasítani azt– tette hozzá Dmitrij Peszkov újságírók előtt.

Ahogy arról a Frisshirek.hu már beszámolt, az ügy előzménye Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök tegnapi bejelentése, mely szerint az Európai Unió törekedni fog arra, hogy az ENSZ-szel közösen felállítsanak egy olyan bíróságot, mely az Ukrajna területén elkövetett orosz háborús bűntetteket vizsgálná ki.

Fotó: Wikipedia