2023.05.28., vasárnap - Csanád, Emil
Szekszárd: 21o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Orbán politikai igazgatója politikai dzsihadistáknak nevezte az EU politikusait

frisshirek.hu, 2022. november 30. - 06:09
Orbán politikai igazgatója politikai dzsihadistáknak nevezte az EU politikusait
Orbán Viktor politikai igazgatója, Orbán Balázs hosszú interjút adott a brit konzervatív lapnak, amelyben az Európai Unióval folytatott vitáról fejtette ki gondolatait. Kijelentése szerint a pénz másodlagos kérdés, az ideológiai vita az EU intézményeivel sokkal jelentősebb.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Az Európai Bizottság, amely valaha semleges, és a szó pozitív értelmében bürokratikus volt, többé már nem az. Már önálló politikai ideológiája van. A kiegyensúlyozottság eltűnt, és az intézményeket átvették a politikai dzsihadisták. Talán ez a kifejezés túl éles, de közelebb van az igazsághoz, mint bármi más

− nyilatkozta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a The Times-nak, amelyet az Index szemlézett. A brit konzervatív lap azzal felütéssel vezette fel az interjút, hogy Orbán Viktor számos alapvető politikai kérdésben vitában áll az Európai Unióval. A politikai igazgatója a beszélgetésben kiemelte azt is, hogy a finanszírozás bár fontos kérdés, csak másodlagos a kulturális vitatémák mögött.

Sajnos, európai kultúrharc van

− jelentette ki Orbán Balázs. Szerinte eltűnt az egyensúly az Európai Unión és különösen annak politikai testületein belül. Az úgynevezett woke-ideológia virágzását akarják csak véleménye szerint megerősíteni:

Ha bárki azt gondolja, hogy nekünk, magyaroknak csupán egyetlen problémánk van Brüsszellel, és ez a probléma a pénz, az valamit félreért

- mondta az interjúban a politikai igazgató. Majd ha már brit lapnak nyilatkozott, a politikus azzal érvelt, hogy különösen Nagy-Britannia távozása óta a politikailag törékeny nemzeti kormányok váltak normává, és az Európai Unió hagyományos egyensúlya eltűnt.

Jobb lenne, ha eurokrata lenne az EU, mintha átpolitizálódik az egész intézményrendszer, meglátása szerint. A technokraták most viszont azt mondják, hogy csak egyféleképpen lehet eljárni. Csak egy út van előre, egyfajta integráció létezik, ami előnyös, és egyetlen megoldás van a globális kihívásokra is, és el kell hallgattatni a más hangokat - látja az európai helyzetet Orbán Balázs.

Brüsszelben, az Európai Unió szívében és Európa más fővárosaiban sokan szívesen látnák az Orbán-kormány hátát, miután a magyarok többször is kihívást intéztek az európai jog felsőbbrendűségével szemben, különösen az olyan liberális értékek tekintetében, mint az igazságszolgáltatás és a jogérvényesülés, függetlenség, a menekültek védelme vagy a melegek jogai

- értekezett interjújában Orbán politikai igazgatója. Ezt a kijelentést kommentálva a brit lap is megjegyezte, hogy Mark Rutte, a holland miniszterelnök tavaly nyáron egy EU-csúcson már megfogalmazta azt, hogy Magyarországnak semmi keresnivalója az Európai Unióban. Ezt a homofób magyar törvény miatt jelentett ki egyébként. A The Times szerint Orbán Balázs ezeket a szavakat a "cancel culture" egy formájaként értelmezte, és Mark Rutte kijelentését a kultúrharc meghirdetéseként értékelte a magyar kormány.

Ha ellenérveid vannak, akkor kikerülsz a játékból. Akkor autokrata vagy, populista, vagy valami más szörnyűség

− siránkozott Orbán Viktor politikai igazgatója a brit lapnak adott interjújában.

A kiemelt kép forrása: Orbán Balázs Facebook-oldala