2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Szekszárd: 6o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Síneken a miskolci mézeskalács házikó – vízkeresztig jár az adventi villamos

T.Á. | 2022. november 30. - 18:30
Síneken a miskolci mézeskalács házikó – vízkeresztig jár az adventi villamos
Amíg a fővárosban nem jár, addig a miskolci adventi villamos idén tizenegyedik alkalommal gördült ki az MVK remízéből.

A hagyományoknak megfelelően idén is advent első vasárnapján indult útnak a miskolci adventi villamos. A szerelvényt a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben minimális költséggel és támogatói segítséggel indította el a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK), a cég szakemberei az elmúlt hónapokban a szükséges karbantartási munkálatokat is elvégezték.

Az ünnepi szerelvény a 2021 évben már megismert külső-belső dekorációval indult útnak. A mézeskalács házikó a tavalyi belső arany díszítéssel gurul ki a remízből, ebben a ragyogó pompában fogadják az utasokat a szépség és a szörnyeteg mese szereplői: Belle, a Szörnyeteg, Kanna mama, a gyertyatartó és Csészike.

A villamost a Miskolc Televízió összeállításának tanúbizonysága szerint idén is imádták a gyermekek. Juhász Jánosné unokájával indult a mesés utazásra. A kisfiú a Híradónak azt mondta, nagyon várták az adventi villamost, így múlt vasárnap már korábban lementek a Tiszai pályaudvarra, hogy mindenképpen felférjenek rá. Mint mondta, nagyon szereti ezt a szerelvényt, minden évben felszállnak rá szüleivel, nagyszüleivel.

Az ünnepi szerelvényre idén is az szállhat fel, aki érvényes jeggyel, bérlettel, utazásra jogosító okmánnyal rendelkezik.

Az MVK az utasoktól azt kéri, hogy ne csak a két végállomáson várják az ünnepi szerelvényt, hanem vegyék igénybe a közbenső megállókat is. "Annak érdekében, hogy minden érdeklődő megcsodálhassa az adventi villamost, javasoljuk, hogy a teljes szakaszon történő utazás helyett, annyi ideig utazzanak vele, amennyi idő elegendő a kényelmes megtekintéséhez, felvételek készítéséhez" - írják.

A közleményben leírják még, az adventi villamost minden évben alaposan felkészítik a közlekedésre, azonban egy váratlan hiba – akárcsak egy idősebb autónál – bármikor előfordulhat. Meghibásodás esetén ezt a szerelvényt az MVK nem tudja pótolni, ilyen esetben az MVK facebook oldalán és a megállóhelyi kijelzőkön keresztül azonnal tájékoztatást ad.    

Az MVK köszönetet mondott a Vasas Szerszám Központot is üzemeltető a Phobex Kft-nek, hogy felajánlásukkal hozzájárultak az adventi villamos 2022-es évi elindulásához.

 Az Adventi villamos menetrendje itt érhető el.

Fotó: MVK Zrt.