2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Szekszárd: 6o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Befogadó játszóteret adtak át Szekszárdon

Tóth Rózsa | 2022. november 30. - 06:50
Befogadó játszóteret adtak át Szekszárdon
Az önkormányzat a terület kijelölésével és alkalmassá tételével járult hozzá a megvalósításhoz.

Átadták a Szerencsejáték Zrt. támogatásával megvalósult befogadó játszóteret Szekszárdon a Wesselényi utcában - tájékoztatott a Szekszárd - több mint jó bor Facebook oldal.

Ma Magyarországon minden 14. gyermek valamilyen fogyatékossággal él. A Szerencsejáték Zrt. „A játék összeköt” elnevezésű programjában megépült különleges játszótér a fogyatékossággal élő és az ép gyermekek számára teremti meg a közös játék örömét, hiszen ahogy a program is vallja:

Nem az a fontos, ami elválaszt, hanem az, ami összeköt!

Az eseményen jelen volt Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója, Drávucz Rita, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a Szerencsejáték Zrt. „A játék összeköt” játszótérépítési programjának jószolgálati nagykövete, Gyurkovics János alpolgármester és Máté Péter önkormányzati képviselő.

A 70 millió forint értékű játszótér kialakítását teljes egészében a Szerencsejáték Zrt. finanszírozta, az önkormányzat a terület kijelölését és alkalmassá tételét vállalta.

A befogadó játszóterek olyan közösségi létesítmények, amelyekben fogyatékossággal élő és ép gyermekek együtt tudnak játszani. A játszótéren elhelyezett játékok nem csupán akadálymentes élményszerzési lehetőséget, de elfogadó látásmódot és nyitott hozzáállást is kínálnak már egészen fiatal kortól

-olvasható a játszótéren kihelyezett táblán.

Az eszközök között van szócső, álló mérleghinta, süllyesztett peremű trambulin, horgászház evezős fészekhinta kétállású fémvázas hinta, kombinált edukációs panel és homokozó.

A vízi világ tematikájú játszótér területe zárt. 8-20 óra között használhatják a 14 éven aluli gyermekek.

Fotó: Szekszárd - több, mint jó bor Facebook oldala