2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Szekszárd: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Casemiro bombagóljával továbbjutott Brazília

frisshirek.hu, 2022. november 28. - 19:33
Casemiro bombagóljával továbbjutott Brazília
Casemiro bombagóljával Brazília 1-0-ra legyőzte Svájcot a katari labdarúgó-világbajnokság, ezzel biztossá tette továbbjutását a G csoportból.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, a végső győzelemre legesélyesebbnek tartott Brazília a nyitányon 2-0-ra verte Szerbiát, de sérülés miatt – átmenetileg legalábbis – elvesztette talán legnagyobb sztárját, Neymart. Svájc az első fordulóban 1-0-ra győzte le Kamerunt.

Kettejük összecsapásán az első félidő kiegyenlített játékot hozott. Hasonló szellemben, de valamivel nagyobb iramban kezdődött a második játékrész. A 64. percben a brazil Vinicius vette be az ellenfél kapuját, ám utóbb kiderült, hogy lesről indult az akció, így a találatot érvénytelenítette a játékvezető. Aztán

a 83. percben aztán Casemiro bombázta a 16-oson belülről kapásból, védhetetlenül a labdát a svájci kapuba.

Ezzel kialakult a végeredmény: Brazília-Svájc 1-0.

Az ötszörös világbajnok ezzel a győzelemmel biztosította helyét a mezőny tizenhat legjobb csapata között.

A csoport másik mérkőzésén, ma délután a vébé eddigi legjobb meccsén Szerbia és Kamerun 3-3-as döntetlenre végzett egymással.

Az utolsó csoportkörben, december 2-án, pénteken 20 órai kezdettel Svájc Szerbiával, Brazília pedig Kamerunnal találkozik.

A G csoport állása

  1. Brazília    2  2 0 0  3-0  6
  2. Svájc      2   1 0 1  1-1  3
  3. Kamerun 2  0 1 1  3-4  1
  4. Szerbia   2  0 1 1  3-5  1

Fotó: A brazil Casemiro (jobbra), miután berúgta csapata első gólját a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának második fordulójában játszott Brazília-Svájc mérkőzésen a dohai 974 Stadionban 2022. november 28-án. MTI/AP/Andre Penner