2022.12.06., kedd - Miklós
Szekszárd: 5o - 5o
Az ország 19 megyéjében

A strand és a díszkivilágítás esett áldozatul az energiaválságnak Dunaföldváron

Tóth Rózsa, 2022. november 24. - 13:39
A strand és a díszkivilágítás esett áldozatul az energiaválságnak Dunaföldváron
Dunaföldvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy döntött, hogy 2022. december 15. napjától a Dunaföldvári Gyógy- és Strandfürdő és Kemping nem fogad vendégeket, és 2023. január 1-jétől 2023. máricius 31-ig bezár.

A szigorú intézkedés mellett arról is döntés született, hogy az önkormányzat bruttó 180 ezer forintot fizet minden dolgozójának - tájékoztatott Dunaföldvár önkormányzata.

A körülményeket a tervezett nyitás előtt vizsgálják felül, figyelembe véve a 2023-as költségvetés forrásait.

Az intézkedés érinti a Dunaföldvári Dunaparti Idegenforgalmi Kft.-t és ügyvezetőjét, Viczai Jánost is, aki 2023. január 1-jétől vezetői feladatait havi mindössze 20 órában fogja ellátni. A Képviselő-testület döntött Viczai munkabéréről is, melyet ettől a dátumból bruttó 180 ezer forintban állapít meg, költségtérítésre a bére 15 százalékáig jogosult.

Döntöttek arról is, hogy a kötelező feladatokat ellátó intézményi épületeket napelemekkel bővítik, hőszigetelést valósítanak meg és energiatakarékos parapet klímákat szerelnek fel. A tervezési és kivitelezési munkálatokra a város bruttó 95 millió forintot biztosít a 2022 évi költségvetés általános tartalékának terhére.

Nem korlátozzák a város közvilágításának időtartamát és mértékét közbiztonsági, vagyon- és személyvédelmi, valamint közútbiztonsági szempontok miatt. Nem vonatkozik ez az intézkedés azonban a díszkivilágításra, amit kel kell kapcsolni. A díszkivilágításokra vonatkozó szabályozás alól a Vár kivétel, de ott időzítés kell beállítani.

Ezentúl az intézményi foglalkoztatottak részére bruttó 180 ezer forint pénzbeli juttatásról is döntöttek a városatyák a megemelkedett rezsiköltségek ellentételezése céljából.

A rendkívüli összegben minden olyan munkajogi, közalkalmazotti, közszolgálati és egészségügyi jogviszonyban álló számíthat, aki 8 órában dolgozik és 2022. november 30. napján aktív állományban van.

Fotó: Dunaföldvár Város honlapja