2022.12.06., kedd - Miklós
Szekszárd: 5o - 5o
Az ország 19 megyéjében

Ha valaki, akkor Boti igazán tudja milyen érzés a kórházban

Tóth Rózsa, 2022. november 23. - 17:20
Ha valaki, akkor Boti igazán tudja milyen érzés a kórházban
A gyerekek rajzolnak is a csokiadományok mellé amelyek eljutnak a rászoruló és beteg kicsiknek.

Karácsony közeledtével sokan érezik úgy, hogy pénztárcájukhoz mérten szeretnének segíteni a rászorulóknak, nélkülözőknek. A Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktorai immár tizedik éve teszik szebbé a kórházban fekvő gyerekek karácsonyát, melyhez az ország számos pontján gyűjtik a csokikat.

Tolna megyében a PAKS FM fogja össze ezt az eseményt, és minden évben a tengelici Földi család nyitja meg és zárja le az év végi csokigyűjtési akciót. A Frisshirek a négy gyermekes édesanyával, Földi Dorottyával beszélgetett erről a programról és arról, hogyan csatlakoztak a gyűjtéshez.

Földi Boti 2017 június 15-én egy szerencsétlen háztartási baleset folytán magára rántotta a forró olajat és testének 54 százaléka megégett. Akkor 36 napot volt kórházban, és az eltelt 5 év alatt 36 műtéten esett át pedig esélytelennek tartották az életben maradását.

A család rengeteg segítséget kapott és a baleset évében úgy döntöttek, hogy ők is szeretnének segíteni, ezért 2017-ben csatlakoztak a csokoládégyűjtéshez, melynek ma már Boti az arca itt Tolna megyében.

Ha valaki, akkor Boti igazán tudja, hogy milyen érzés ha a kórházban egy Bohócdoktor felvidítja és csokit is kap tőle

- idézte fel ezzel kapcsolatos tapasztalataikat Dorottya.

A hat éves kisfiú első osztályos, idén először ő is beszélt pár mondatot a rádióban, mégpedig arról, hogy példás a magatartása és a szorgalma és 100 százalékos matekdolgozatot írt.

Az előző években országosan mintegy 20.000 tábla csoki gyűlt össze, melyből 3000 darab összegyűjtésében a Földi család segítkezett.

Minden évben több édesség szokott összegyűlni, de idén sajnos érezhető egy visszaesés ami az árak emelkedése miatt van

- fogalmazott az édesanya.

Amióta Boti megkezdte a tanulmányait, iskola szinten is beindult a gyűjtés és nagyon sok gyerek érzi Boti miatt közel magához ezt az adományozást.

A gyerekek nem csak édességeket adnak le, de nagyon sok rajzot és üzenetet is küldenek, egyrészt Botinak, másrészt azoknak a gyerekeknek, akiknek majd a Bohócdoktorok eljuttatják a finomságokat.

A legmeghatóbbak a csokira ragasztott üzenetek.

A gyűjtés Tolna megyében december elsején zárul Boti személyes közreműködésével, majd elszállításra kerülnek a Karitáció Alapítványhoz, ahol a Bohócdoktorok megkezdhetik szétosztani a csemegéket.

Fotó: Földi Dorottya