2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Tisztújítást tartottak a megyei polgárőrök

Bottyán Róbert, 2022. november 21. - 19:40
Tisztújítást tartottak a megyei polgárőrök
A Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége újraválasztotta Batiz Istvánt a szervezet elnökének. Az eseménynek a a Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság épülete adott otthont Szegeden.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az elnökség tagjainak mandátumának lejárta miatt vált szükségessé a tisztségviselők választása. A közgyűlés szavazatai alapján Batiz Istvánt választották ismét elnöknek, elnökhelyettesnek Varga Pált (Domaszéki Polgárőr Egyesület), titkárnak Lázár Jánost (Dóci Polgárőr Egyesület), gazdasági alelnöknek Györgyiné Mészáros Erzsébetet (Csanyteleki Polgárőr Egyesület), szakmai alelnöknek Sárközi Lászlót (Mórahalmi Önvédelmi Egylet), alelnököknek Pintér Nórát (Újszegedi Polgárőr Egyesület) és Horváth S. Andrást (Szeged-Tarján Polgárőr Egyesület - tájékoztatott oldalán a szövetség.

A közgyűlésen Dr. Túros András, az OPSZ elnöke és Dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok adott át elismeréseket.

A polgárőr érdemkereszt aranyfokozata kitüntetésben részesült:

Szula Ferenc, a Hódmezővásárhelyi Polgárőr Egyesület elnöke és Dobó Attila r. őrnagy, a Mórahalmi rendőrőrs parancsnoka.

Polgárőr érdemkereszt ezüst fokozata kitüntetésben és jutalomban részesült:

Csőke Zsolt, a Belváros-Móraváros Polgárőr Egyesület elnöke és Dobó Zoltán r. őrnagy, a Szegedi Határrendészeti kirendeltség alosztályvezetője.

Polgárőr érdemkereszt bronz fokozatában részesült:

Pintér Nóra, az Újszegedi Polgárőr Egyesület elnöke és Veréb Gábor r. zászlós, a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség szolgálatirányítója.

A Csongrád- Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság rendőrségi pajzs jutalomtárgyban részesítette:

Batiz Istvánt, a Csongrád- Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnökét.

Szent György Emlékplakett jutalomban részesült:

Kövecs Mihály, az Alsóvárosi Polgárőr Egyesület tagja.

Emlékérem jutalomban részesült:

Pintér Gábor, az Újszegedi Polgárőr Egyesület tagja, Czirbus Imre, a Nagyéri Polgárőr Egyesület elnöke, Lázár Jánosnak, a Dóci Polgárőr Egyesület elnökének, Krisztin Gábornak a Ruzsai Polgárőr Egyesület elnökének.

Batiz István, tárgyjutalom átadásával köszönte meg Tóth Zoltánné, leköszönő gazdasági alelnök, 1999 óta végzett munkáját.

Fotó: Magyari Béla/csmpszsz.hu