2023.12.09., szombat - Natália
Szekszárd: -0o - -0o
Az ország 19 megyéjében

Az ittas állapot megint bajt okozott az utakon

Tóth Rózsa | 2022. november 17. - 09:40
Az ittas állapot megint bajt okozott az utakon
A novemberi időjárás nem kedvez az autósoknak, különösen, ha nem józanok.

Tolna megye útjain 2022. november 16-án két sérüléssel járó és öt anyagi káros baleset történt adta ki baleseti összefoglalóját csütörtökön Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy autó vezetője közlekedett szerdán éjjel a 6235-ös mellékúton Szedres és Tengelic között amikor egy jobbra ívelő kanyarban nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességét. Letért az útról, majd becsapódott egy beton vízelvezető árokba.

A balesetet követően a sofőr az út szélén hagyta az autóját. Később kiderült, hogy súlyosan megsérült, és ittas is lehetett a balesetkor. A 28 éves tengelici férfival szemben ittas járművezetés vétség miatt büntetőeljárást indított a rendőrség.

Szerda délután egy másik esetben a 651-es úton Iregszemcse irányába közlekedett egy autós, amikor egy jobbos kanyarban ő sem az út- és látási viszonyoknak megfelelően választotta meg sebességét. Lesodródott az úttestről és a szántóföldön állt meg. A balesetben a kocsi utasa könnyebben sérült meg.

A nap folyamán további öt anyagi káros baleset történt. Ezek között volt vadelütés, elsőbbség meg nem adása. Egy esetben a követési távolság meg nem adása miatt ütközött össze több autó a Szekszárdot elkerülő úton.

Fotó: police.hu