2022.12.06., kedd - Miklós
Szekszárd: 5o - 5o
Az ország 19 megyéjében

Kíváncsi és hálás tanulókat fogadott a szekszárdi tűzoltóság

Tóth Rózsa, 2022. november 16. - 07:45
Kíváncsi és hálás tanulókat fogadott a szekszárdi tűzoltóság
Rajzokkal és kérdésekkel készültek a diákok a szekszárdi tűzoltóknak.

Ahogy arról a Frisshirek is beszámolt korábban, kigyulladt egy mosógép Szekszárdon, a Babits Mihály Általános Iskola tankonyhájában november 4-én.

Az épületet 400 fő diák, pedagógus és ott dolgozó sértetlenül, fegyelmezetten hagyta el. Miután a szekszárdi tűzoltók eloltották a lángokat és átszellőztették az épületet, a tanulók visszatérhettek a tantermekbe.

A helyszínre érkező szirénázó tűzoltók és a füsttel telítődött helyiségek látványa több diákban is mély nyomot hagyott. Az intézmény tanáraihoz valósággal záporoztak a kérdések a tanulóktól. Két osztály oktatói úgy gondolták, hogy a rendkívüli érdeklődést összefűzik a pályaorientációs napokkal és megkeresték a szekszárdi hivatásos tűzoltókat.

A Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság a Mikes utcai szertárában fogadta a közel 40 felső tagozatos diákot, akik rajzokkal fejezték ki a köszönetüket a bátor tűzoltóknak, továbbá tucatszámra tették fel nekik az őket leginkább foglalkoztató, javarészt tűzmegelőzésre irányuló kérdéseiket - tette közre a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság