2022.12.06., kedd - Miklós
Szekszárd: 5o - 5o
Az ország 19 megyéjében

Fürged polgármestere szerint Ozora banánköztársaság, ahol a polgármester a banánkirálynő

Tóth Rózsa, 2022. november 14. - 10:15
Fürged polgármestere szerint Ozora banánköztársaság, ahol a polgármester a banánkirálynő
Kiírta a Nemzeti Választási iroda az időközi választás dátumát decemberben 11-ére, addig is nyilt háborút folytat egymással Ozora és Fürged polgármestere

Ozora község önkormányzat képviselő-testülete 2022. szeptember 13-án feloszlatta magát, ezért időközi választást írtak ki, melynek időpontja december 11-én lesz.

Az 1666 főből álló Ozorán 6 egyéni listás kéviselő személyéről fognak szavazni a választópolgárok a Nemzeti Választási Iroda tájékoztatása szerint.

Decemberben döntenek a polgármester személyéről is. Nagy Istvánné, aki 2014-től látja el hivatalát ismét megméretteti magát és független jelöltként indul. Mellette Sümegi Gábor száll versenybe, aki a FIDESZ-KDNP jelöltje, továbbá Tischler Csaba független jelöltet vette nyilvántartásba a Választási Iroda.

Mindeközben az Ozorával közös hivatalt fenntartó Fürged Község polgármestere a Facebookon fogalmazta meg véleményét Nagy Istvánnéról.

Több, mint valószínű, hogy átaludtam polgármesterségem 28 évét, így nem tudtam, hogy az Ozorai banánköztársaság törvényes banánkirálynőjét felhatalmazták törvényalkotásra. Csak így történhetett meg, hogy pályázat kiírása nélkül kinevezte levitézlett bár cicust jegyzőnek, közös hivatalunkba.

- fogalmazta nyílt levelét Barkóczi József, Fürged polgármestere.

Nagy Istvánné sem volt rest, válaszában bocsánatkérésre szólította fel Barkóczit és kérte a nyilvános poszt visszavonását.

Fotó: Ozora község Facebook-oldala