2022.12.06., kedd - Miklós
Szekszárd: 5o - 5o
Az ország 19 megyéjében

Balesetekhez riasztották a legtöbbször a tűzoltókat a hétvégén, de tűzeset is volt kettő

Tóth Rózsa, 2022. november 14. - 17:03
Balesetekhez riasztották a legtöbbször a tűzoltókat a hétvégén, de tűzeset is volt kettő
Közúti balesetekhez riasztották a legtöbbször a hétvégén a tűzoltókat, a sérült gépkocsikat áramtalanították, hogy ne legyen nagyobb baj.

Összesen két tűzesethez és hét műszaki mentéshez vonultak a Tolna megyei tűzoltók az elmúlt 72 óra leforgása alatt - tette közzé összefoglalóját hétfőn a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Egy szabadtéri és egy háztartási hulladékgyűjtő tűzeset mellett hat alkalommal közlekedési balesetekhez siettek a tűzoltórajok.

Fél hektáron foltokban égett a nádas Tolna külterületén, az M6-os autópálya 128. kilométerénél péntek délután. A paksi hivatásos és tolnai önkormányzati tűzoltók kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Lakóház melletti hulladékgyűjtők gyulladtak ki Tolnán, a Damjanich utcában vasárnap délután. A keletkezett lángok elérték az épület ereszburkolatát is. A lakók azonnal megkezdték a tűz oltását, amelyhez a tolnai önkormányzati és a szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a lángokat egy vízsugár segítségével fékezték meg. 

Hat alkalommal közlekedési balesetek adtak munkát a tűzoltóegységeknek. Karambolokhoz, úttestről lesodródott, valamint szalagkorlátnak ütközött járművekhez siettek.

Péntek délelőtt egy Pécs irányába haladó kamionnak ütközött egy személyautó az M6-os autópálya 106. kilométerénél, Pakson. A személyautót az utasok saját lábukon hagyták el. A műszaki mentéshez riasztott paksi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárművet, valamint kihúzták a kamion alól.

Lesodródott az úttestről, majd fának ütközött egy személyautó Tolnán, az 5112-es számú út 14. kilométerénél szombat délután - ahogy arról a Frisshirek is beszámolt. A gépjármű sofőrje az ütközés következtében kirepült az utastérből, rajta már nem tudtak segíteni a mentőszolgálat munkatársai. A műszaki mentéshez a tolnai önkormányzati, valamint a szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet, valamint a mentőhelikopter leszállásának biztosítása érdekében a forgalom irányításában vettek részt.

Szombat délután egy személyautó sodródott le az úttestről, majd borult fel Döbrököz külterületén, a 6532-es számú út 21. kilométerénél. A jármű utasai önerejükből hagyták el az utasteret, félpályás útlezárás mellett a dombóvári hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd a kerekeire állították a járművet.

Fotó: Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság