2023.10.05., csütörtök - Aurél
Szekszárd: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

FRISSÍTVE! NINCS MAGYAR ÉRINTETT! Robbanás történt Isztambul forgalmas bevásárlóutcájában - Erdogan "támadásnak" minősítette a véres isztambuli robbanást

frisshirek.hu | 2022. november 13. - 15:29
FRISSÍTVE! NINCS MAGYAR ÉRINTETT! Robbanás történt Isztambul forgalmas bevásárlóutcájában - Erdogan "támadásnak" minősítette a véres isztambuli robbanást
Robbanás hallatszott helyi idő szerint vasárnap délután 4 óra körül Isztambul egyik forgalmas bevásárlóutcáján, az Istiklal sugárúton. A robbanás oka egyelőre tisztázatlan, a török média 11 sérültről számolt be, de Ali Yerlikaya, Isztambul kormányzója nem sokkal a robbanás után „halottakról és sebesültekről” írt a Twitteren, igaz, számukat nem közölte.

Erdogan felszólalásában nyomatékosította, hogy előkerítik a támadás elkövetőit.

A detonáció közép-európai idő szerint 14.20 óra körül történt Isztambul népszerű sétálóutcájában, az Istiklalon.

Az NTV török hírtelevízió úgy tudja, hogy Süleyman Soylu belügyminiszter és Bekir Bozdag igazságügyminiszter is Isztambulba tart.

A helyszínen készített képeken és videókon mentő- és tűzoltóautók, valamint rendőrök látszanak - számolt be a telex.hu a Le Monde alapján.

Az Istiklal sugárút a Beyoğlu kerületben található, kb. 1,4 kilométer hosszú, elegáns sétálóutca, ahol folyamatosan nagy kavalkád van, hatalmas a tömeg - ez most sem volt másként. A robbanást hatalmas robaj követte - számolt be a helyi média. 

A robbanás pillanata itt látható.

Itt pedig az, hogy mekkora pánik keletkezett.

A BBC tudósítója, Orla Guerin, aki a helyszínen tartózkodik, azt mondta, erős rendőri jelenlét volt az utcán, amelyet lezártak. Helikopterek keringtek a fejünk felett, miközben a mentők oda-vissza jártak. Az általában vásárlókkal zsúfolt utcát korábban 2016-ban öngyilkos merénylő vette célba.

Fotó: twitter