2023.05.28., vasárnap - Csanád, Emil
Szekszárd: 21o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Gyurcsány Ferenc: Egyszerű a képlet - vele vagy ellene

frisshirek.hu, 2022. november 13. - 09:30
Gyurcsány Ferenc: Egyszerű a képlet - vele vagy ellene
Most nem lehet két ellenzék. A 2026-ig terjedő időszakban vagy a Demokratikus Koalíció tudja hatékony erővé szervezni az ellenzéket, vagy senki. Így alakult – jelentette ki Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke vasárnap reggeli, szabadvers formájú Facebook-posztjában.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
"Vele vagy ellene.

Egyszerű a képlet. Mi ellene vagyunk. Sokakkal együtt. Nincs itt helye sok árnyalatnak. Nem azért, mert nincsenek árnyalatok. Azért, mert most nem fontosak

- írja Facebook-bejegyzében Gyurcsány Ferenc.
"Most csak egy kérdés van: vele vagy ellene?
Szerintünk ellene.
Bármi áron" -
hangsúlyozza. 
"Voltak, akik már a kezdetekkor is a Demokratikus Koalícióval szemben fogalmazták meg önmagukat -
utal itt Márki-Zay Péterre, ki másra, akit emlékezzünk vissza, csak Kapitánynak nevezett, majd a vereség, véleménye szerint gyorsan törölt még a csoportból is -, 
"más meg elhagyott félként zsigeri konok lett.
Tisztességes nők és férfiak, valamilyen, inkább nem pártalapú, talán civil(?) politikai rendszerben bízva, nyílt vagy kimondatlan antigyurcsányista lélekkel, fel-felhorgadnak és mondják: mi vagyunk az újak, a jövő, mi zavarjuk el Orbán rendszerét. Hozzáteszik, ha lehet mindenki menjen el. Ők persze maradnak, de kívánják, hogy jöjjön el a nagy demokratikus civil ellenállás reneszánsza, a pártok béklyóitól megszabadított emberek alkotta forradalom, a jóság kormányzása" - üzenve a civil szférának, hogy kipróbálták, magukat, nem sikerült. Adják át a helyüket a pártnak.
"Új felfedezők kellenek. A felfedezés, a bizonyítottan jobban működő rombolhat csak úgy, hogy közben épít is. Mi ma nem látunk a liberális parlamenti demokráciánál jobban működő rendszert. Szerintünk tisztességes azt kérni, hogy csak az támadja ezt a rendszert, annak alapelemeit, például a demokratikus pártokat, aki tud ennél bizonyítottan jobbat. Ha viszont nem, akkor jobb, ha tudja: elégedetlenségének magasztos normává emelése a mi oldalunk széthullását, a mai hatalom fenntartását segíti.
Vegyük át újra!
Cikkek, bejegyzések, tüntetések önmagukban veszélytelenek a rendszerre.
A rendszer sikeres ellenzéke csak jól szervezett politikai közösség lehet.
Döntened kell: kormánykritikus, vagy rendszerkritikus vagy" 
- szúrt oda ismét a civileknek.