2023.03.24., péntek - Emőke
Szekszárd: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Fekete-Győr András: A kormányfő mindent egy lapra, Trumpra tett fel az utóbbi években - hiba volt

frisshirek.hu, 2022. november 13. - 20:00
Fekete-Győr András: A kormányfő mindent egy lapra, Trumpra tett fel az utóbbi években - hiba volt
A Momentum frakcióvezetője szerint a miniszterelnök „hazánk érdekérvényesítő erejét egy populista szélhámostól, Donald Trumptól tette függővé. A Biden-adminisztrációtól teljesen elvágta magát, meg sem próbálta rendezni a politikai kapcsolatokat.” – írja közösségi oldalán.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Úgy látja, most fog kiderülni, „mennyire szűklátókörű politika volt a részéről, az most fog csak igazán kiderülni, hogy a trumpista jelöltek látványosan kapnak ki Amerikában.”

"A kormányfő mindent egy lapra, Trumpra tett fel az utóbbi években. Mintha nem is számolt volna azzal a lehetőséggel, hogy kikaphat, hanem azt hitte volna, hogy olyan állandó része marad az amerikai politikának, mint ő a magyarnak, vagy Putyin az oroszénak" - írta Fekete-Győr.

Majd így folytatta elemzését: 

"A miniszterelnök ezt rúgta fel, amikor a 2016-os elnökválasztás során látványosan lándzsát tört Donald Trump mellett. Azt gondolhatta, hogy nem kockáztat semmit, elvégre eléggé megromlott addigra a viszonya a demokratákkal. Csak azt "felejtette" el, hogy a saját politikai kapcsolatai nem azonosak Magyarországéval. Jó esetben legalábbis biztosan nem. Az, hogy Orbán Viktor nem érzékelte a kettő közötti különbséget (vagy ha érzékelte is, nem érdekelte), károkat okozott Magyarországnak. Emiatt kerültek mára sosem látott mélypontra a magyar-amerikai kapcsolatok.

A diplomácia nem játék. Magyarország nem engedheti meg magának, hogy az alapján válogassa meg a szövetségeseit, hogy ki szimpatikus a mindenkori miniszterelnöknek, és ki nem."