2022.12.06., kedd - Miklós
Szekszárd: 5o - 5o
Az ország 19 megyéjében

Jantner Lászlóné Manyi a személyes találkozásokban és beszélgetésekben hisz

Tóth Rózsa, 2022. november 11. - 18:00
Jantner Lászlóné Manyi a személyes találkozásokban és beszélgetésekben hisz
Jantner Lászlóné azt érzi sikernek munkája során, ha olyan döntéseket hozhat, amelyek jobbá teszik az itt élők életét, legyen szó járdafelújításról, parkolásról vagy a rászorulók támogatásáról.

Időközi egyéni választókerületi képviselő választásra készül Szekszárd november 13-án. A Csillagné Szánthó Polixénia halála miatt megüresedett székért fognak hárman versenybe szállni. A Frisshirek.hu az egyik jelölttel, Jantner Lászlóné Manyival beszélgetett, akit kivételesen nem a pogramjáról, hanem róla és a kampány hátteréről kérdezgettük kicsit kötetlenebbül.

Kérdésünkre, hogy mióta politizál, elmondta, hogy már a 2019-es önkormányzati választáson is indult az Éljen Szekszárd jelöltjeként. Akkor mindössze nyolc szavazattal maradt le a fideszes jelölt mögött. Ez nem szegte kedvét, a SZEKÖF munkájában külső bizottsági tagként rálátott a hivatal és a közgyűlés munkájára. Hatalmas tapasztalatot szerzett ezzel, melyet az Éljen Szekszárdnál mint szociális referens tudott kamatoztatni: akciókat szervezett, rászorulókat támogatott, maszkot osztott a COVID-19 járvány kitörésekor, karácsonykor csomagokat, legutóbb pedig sulibörzést szervezett.

Ha a munkánk során olyan döntések születnek, amelyek jobbá teszik az itt élők életét, legyen szó járdafelújításról, a parkolási problémák megoldásáról, a rászorulók támogatásáról, vagy a környezetünk szebbé tételéről, azt nevezem sikernek a munkámban

- fogalmazta meg gondolatait.

A városért végzett munkáját 2011-ben "Szekszárd javáért" kitüntető címmel jutalmazták, mert szívvel-lélekkel Szekszárdért dolgozik.

Ő vezeti a helyi Nőklubot, mert fontosnak tartja, hogy a nők saját képviseletükön keresztül is hangot adhassanak a véleményüknek.

Nőként sok mindent másképpen látok, mint a férfiak, családanyaként tudom, mik a legfontosabb dolgok egy család életében és ezeket az ügyeket a közgyűlésben is képviselni fogom.

Azért választotta az Éljen Szekszárd-ot, mert döntően olyan civil emberekből áll, akik tenni akarnak a városért. Nagyon örült, amikor 2019-ben sikerült közgyűlési többséget szerezniük, mert a fideszes többség kizárólag politikai szempontok alapján hozta meg a döntéseket, az ellenzék kizárásával, a lakosság megkérdezése nélkül.

Minden kampányban a fideszes jelöltek ígérgetnek, ahogy többek között például a városi uszodával is történt, de látjuk az eredményt, lassan nyolc éve nincs hol úsznia a szekszárdiaknak. A Modern Városok Program forrásainak felhasználásában utolsók lettünk a megyeszékhelyek között, amiért a Minisztérium is elmarasztalta a városvezetést. Ennek véget kell vetni! Én nem az ígérgetésben hiszek, hanem a kitartó munkában - érzékeltette a politikus asszony. 
Hét éve ugyanaz a fideszes városvezetés van, ugyanakkor a város nem fejlődik, sőt, leépül, a fiatalok elköltöznek. Ezt a folyamatot meg kell állítani! - világított rá a probléma hátterére Jantner Lászlóné.

Az ÉSZ rendszeresen konzultál a lakossággal, számos civil akciót kezdeményezett és a közgyűlésben is a szekszárdiak érekeit képviselik, nem az országos nagypolitika elvárásainak akarnak megfelelni. Sajnos menet közben elvesztették a többségüket, ami megtorpanást hozott a város életében. Jantner Lászlóné reméli, hogy bizalmat szavaz neki a többség és ki tudják mozdítani Szekszárdot a patthelyzetből.

Kérdésünkre, hogy mennyire nehéz megszólítania a választókat, elmondta, hogy sajnos mögöttük nem áll olyan propagandagépezet, mint a Fidesz mögött.

"Nincs tévénk, rádiónk, újságunk, ezért én a személyes találkozásokban és a beszélgetésekben hiszek, folyamatosan járom a körzetet, gyűjtöm a problémákat, de főleg az emberek véleményét kérem a programomról, hiszen az a fontos, hogy támogassák mert csak velük együtt tudom megvalósítani. Ezért úgy látom hálásak is az itt lakók, mert nem olyan képviselőre van szükségük, akit csak a kampány alatt látnak, de utána sosem lesz elérhető a lakosok számára"

Az országos és már Tolna megyében is előforduló pedagógus megmozdulásokkal kapcsolatosan is kifejezte aggályait.

Országszerte az látszódik, hogy egyre nagyobb az elégedetlenség, mert a Fidesz becsapta az embereket. A választási ígéretek után hihetetlen nagy megszorítások jöttek, aminek a pedagógusok is kárvallottjai, hiszen ők nagyon alacsony fizetésért dolgoznak. Azzal, hogy a kormány semmibe veszi őket, nem csak a pedagógusoknak árt, de azoknak a gyerekeknek, diákoknak is, akik a nyugati társaikhoz képest nem ugyanolyan minőségű tudást kapnak.

Fotó: Jatner Lászlóné