2022.12.06., kedd - Miklós
Szekszárd: 5o - 5o
Az ország 19 megyéjében

Új okoszebra működik Szekszárdon

Tóth Rózsa, 2022. november 10. - 18:30
Új okoszebra működik Szekszárdon
Az útburkolatban elhelyezett LED prizmák villogó fénnyel jelzik az autósoknak, hogy éppen gyalogos halad át a zebrán.

Elkészült az új okoszebra Szekszárdon a kereskedelmi szakközépiskolánál, aminek a hivatalos átadása ugyan még nem történt meg, de a rendszer már működik - olvashatjuk a Szekszárd - több mint jó bor Facebook oldalán.

A Szent László utcán található gyalogátkelőhely az egyike a három legveszélyesebb jelzőlámpa nélküli zebrának a városban, ezért az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít ezek biztonságosabbá tételére.

Gyurkovics János alpolgármester újságíróknak elmondta, hogy a korai sötétedésre tekintettel elkerülhetetlennek látták a lakosság mielőbbi tájékoztatását a gyalogosok biztonsága érdekében.

Az okoszebra telepítése Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával történhetett meg, mely összesen négymillió forintba került. A költséget fele-fele arányban állták a felek.

Az úgynevezett Safe Cross közlekedésbiztonsági rendszer lényege, hogy az útburkolatban elhelyezett LED prizmák segítségével, villogó fénnyel hívja fel az autósok figyelmét a zebrán éppen áthaladó gyalogosokra.

A városban még a Szent István téren található hasonló rendszerrel működő gyalogátkelő hely, aminek állapota az évek során erősen leromlott. Ennek felújításáról is döntött az önkormányzat.

A kivitelezés november 11-én, pénteken kezdődik és még aznap be is fejeződik. A munkálatok ideje alatt várható sávos forgalomkorlátozás a helyszínen, ezért az arra közlekedők figyelmét és türelmét kéri a polgármesteri hivatal.

Fotó: Szekszárd - több mint jó bor Facebook-oldala