2022.12.06., kedd - Miklós
Szekszárd: 6o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Biciklist, gyalogost és kutyát is elütöttek

Tóth Rózsa, 2022. november 09. - 10:15
Biciklist, gyalogost és kutyát is elütöttek
Figyelmetlen sofőrök és jogosítvány nélkül vezető sofőrök ellen itézkedtek a rendőrök.

Közzétette az elmúlt 24 óra eseményeit a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.

Személyi sérüléses baleset történt Gyönkön. Egy 50 éves helyi asszony közlekedett autójával az Ady utcában, a központ irányából. Elmondása szerint balra szándékozott kanyarodni az Ady utca 60-as számhoz, hogy ott megforduljon. A kanyarodás során nem biztosított elsőbbséget a vele szemben szabályosan közlekedő 55 éves, szintén helyi kerékpáros nőnek, így elütötte. A biciklis könnyebben megsérült.

Szintén kanyarodó autó sofőrje okozott balesetet Szekszárdon. Az 53 éves helyi férfi az Alkotmány utca irányából a Bátaszéki út irányába közlekedett kocsival, amikor a Szent-Györgyi Albert utca és Béri Balogh Ádám utca kereszteződéséhez érve a szabad jelzést követően balra kanyarodott. Kanyarodása során nem biztosított elsőbbséget a zebrán átkelni szándékozó gyalogos nő részére, az autó elejével elsodorta, amitől a gyalogos elesett és – mint később kiderült - könnyebben megsérült.

Az anyagi káros balesetek közül két esetben parkolóból kitolatás során történt „koccanás” Pakson és Ozorán, Bátaszék-Kövesden egy autó takarásából kilépő kutyát ütött el egy autó, míg Szedresben egy nő az elindulás szabálya ellen vétett, így járművével egy másik autónak ütközött.

A 6507-es út 2-es kilométerszelvényében igazoltattak a dombóvári járőrök egy 21 éves szakcsi férfit, aki Suzukival közlekedett Szakcs irányából Kocsola irányába.

A férfiról kiderült, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel és a bíróság jogerősen eltiltotta a vezetéstől. Az autó tulajdonosa utas volt, de vezetői engedéllyel ő sem rendelkezik. Elmondta, arról is tudott, hogy az autót vezető férfit eltiltották és vezetői engedélye sosem volt. A sofőrt előállították, mivel bűncselekmény elkövetésén érték tetten, a tulajdonos ellen pedig szabálysértési feljelentést tettek a vezetés tiltott átengedése miatt.

Fotó: police.hu