2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Szekszárd: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Elméletileg nincs, gyakorlatilag pedig cukorhiány van Tolnában

Tóth Rózsa | 2022. november 07. - 13:15
Elméletileg nincs, gyakorlatilag pedig cukorhiány van Tolnában
Az tud venni cukrot Tolna megyében, aki jó időben jó helyen van, nyitáskor nagyobb rá az esélye.

Magyarország Kormánya többek között a kristálycukor árát is befagyasztotta 2022. február 1. napjától és a 2021. október 15-i szinten maximalizálta az árak megállapításáról szóló 1990. évi LXXXVII. törvény vészhelyzet ideje alatt történő eltérő alkalmazásról szóló 6/2022. (I.14.) Korm. rendeletben foglaltak alapján, tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal olala. 

Igaz, hogy Tolna megyében is képviseltetik magukat a nagy áruházláncok de csak elvétve a nagyobb városokban,  a községekben és falvakban egyáltalán nincsenek jelen.

Ahogyan korábbi cikkünkben írtunk a Tolnai Családi Bölcsődéről és a vezető beszámolójáról, ők akkor tudnak cukot venni, ha az egyik anyuka, akinek a gyermeke hozzájuk jár, félretesz nekik.

Körülnéztünk, hogy a megyében hol lehet (vagy nem) cukrot venni. Információnk szerint Szekszárdon az Auchanban szokott lenni, de vasárnap például csak barna és kockacukor volt, és ritkább, mint az arany.

Pénteken és szombaton sem a Lidlben, sem a Pennyben nem tudott cukrot venni az, aki azért ment vásárolni, miközben a bonyhádi Lidllben aki jókor ment, egy egész raklappal vehetett, ha nem lenne a mennyiségi korlátozás.

A CBA-ban, Coopban, Tom Marketben és Spar-ban szintén nem volt fellelhető vasárnap cukor.

Tolna városában sem jobb a helyzet, a cukor ritka, mint a fehér holló, hol van, hol nincs, mint a mesében.

A boltok a mennyiségi korlátozást is rugalmasan kezelik, van, ahol 1 kg, van ahol 3 és van, ahol akár 5 kg-ot is lehet venni egyszerre egy embernek.

Fotó: unsplash.com