2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Szekszárd: 4o - 4o
Az ország 19 megyéjében

Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre lett az MSZP új társelnöke

frisshirek.hu | 2022. október 22. - 15:55
Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre lett az MSZP új társelnöke
Szombaton tartotta tisztújító kongresszusát az MSZP. A női és férfi társelnöki posztért is egy-egy jelentkező indult. Kunhalmi Ágnest újraválasztották a párt női társelnökének, társa Komjáthi Imre lett, aki Tóth Bertalant váltja a poszton.

A MSZP kongresszusán a 237 küldött Kunhalmi Ágnest 214, Komjáthi Imrét pedig 211 szavazattal választották meg, ez 90,3, illetve 89 százalékos győzelmet jelent. 

Komjáthi Imre személyében egy valódi munkás múlttal rendelkező politikus került a párt élére. 32 évig dolgozott a Borsodchem Zrt.-nél lakotosként, majd vegyipari folyamatirányitóként.Az MSZP-nek több mint 16 éve tagja, a párt országos elnökségébe 2014-ben került be, majd  2018-ban alelnök, két év múlva pedig elnökhelyettes lett. A tavalyi ellenzéki előválasztáson kikapott Szabó Szabolcstól a csepeli-soroksári választókerületben, de pártlistáról parlamenti mandátumhoz jutott. Országosan ismertséget az éhségmenet szervezésével illetve azzal az akciójával szerzett, amikor az esztergomi Suzuki gyár elé láncolta magát. Augusztus végén jelentette be indulását a posztra, egy "hiteles, karakteres, baloldali, szocialista, szociáldemokrata politikát" akar megvalósítani. 

fotó: Komjáthi Imre Facebook-oldala