2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Szekszárd: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Ittasan okoztak balesetet, majd elhagyták a helyszínt

frisshirek.hu, 2022. október 11. - 11:28
Ittasan okoztak balesetet, majd elhagyták a helyszínt
A hajdúböszörményi rendőrök egy órán belül azonosították és elfogták a biharkeresztesi testvérpárt.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Október 6-án délután anyagi kárt okozó balesetről érkezett bejelentés a hajdúböszörményi rendőrségre. Hajdúdorogon, a Kurucz utcában egy személyautó tolatott neki egy másiknak. A bejelentő elmondta, hogy a balesetet okozó gépkocsiból három, láthatóan ittas férfi szállt ki. Némi tanakodás után, amikor felmerült, hogy a vétlen járművezető értesíti a rendőröket, gyorsan visszaültek és elhajtottak a helyszínről.

A bejelentés után elindult a keresés a szürke BMW után, a rendőrök személy és helyismeretüknek köszönhetően egy órán belül azonosították a gépkocsi tulajdonosát. A 40 éves férfi egy helyi ismerősének udvarára parkolta le az autót.

A vizsgálat során kiderült, a baleset időpontjában nem a gépkocsi tulajdonosa vezette az autót, hanem a testvére. A sofőr valóban fogyasztott alkoholt, ráadásul véglegesen el is van tiltva a vezetéstől. Ezekről a bátyának is tudomása volt, ennek ellenére mégis hagyta, hogy a volán mögé üljön. A baleset után úgy döntöttek, hogy nem várják meg a rendőröket, és az idősebb testvér vállalja magára a sofőr szerepét, azzal a ténnyel nem foglalkozva, hogy ő is ittas volt.

A rendőrök előállították a testvérpárt a rendőrkapitányságra. Az autó tulajdonosának járművezetés ittas állapotban vétség, valamint járművezetés tiltott átengedése vétség, míg 31 éves öccsének járművezetés ittas állapotban vétség és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett miatt kell felelnie - írja a rendőrség. 

fotó: police.hu