2023.12.09., szombat - Natália
Szekszárd: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Ittasan ütközött több autóval egy hajdúsámsoni férfi

frisshirek.hu | 2022. szeptember 28. - 13:19
Ittasan ütközött több autóval egy hajdúsámsoni férfi
A rendőrök befejezték a 471-es főúton történt baleset vizsgálatát. A megalapozott gyanú szerint a hajdúsámsoni férfi ittasan ült volán mögé, majd nem sokkal később balesetet okozott.

A hajdúsámsoni férfi február 3-án 17 óra körül a 471-es főúton személygépkocsijával Debrecen felé tartott, de az autó sebességét nem a forgalmi viszonyoknak megfelelően választotta meg. Így érintőlegesen nekiütközött egy másik autónak, majd ezt követően nekicsapódott további két gépkocsinak is.

A helyszínre érkező rendőrök a férfinél alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket jelzett, ezért előállították a rendőrkapitányságra. A baleset során személyi sérülés nem történt, a férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek - írja a rendőrség.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.
  • A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.
  • Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

Fotó: illusztráció/pixabay