2023.03.24., péntek - Emőke
Szekszárd: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Moszkva: Washington közel áll ahhoz, hogy belesodródjon a háborúba

frisshirek.hu, 2022. szeptember 03. - 11:00
Moszkva: Washington közel áll ahhoz, hogy belesodródjon a háborúba
Egy magas rangú orosz diplomata figyelmeztette az Egyesült Államokat, ne küldjön nagy hatótávolságú fegyvereket Ukrajnának – írja a Sky News.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Amerika már annak határán egyensúlyoz, hogy közvetlenül is részesévé váljon az ukrajnai konfliktusnak –jelentette ki az orosz külügyminiszterhelyettes a Sky News beszámolója szerint.

– Oroszország katonai doktrínájának része az atomfegyverek használata, amennyiben országunk létében érzi fenyegetve magát. Folyamatosan figyelmeztetjük az Egyesült Államokat a folytatódó ukrajnai fegyverszállítások következményeire – mondta Szergej Rjabkov az állami televíziónak nyilatkozva.

Véleménye szerint Washington olyan helyzetbe navigálta magát, amellyel nagyon közel került ahhoz, hogy a konfliktus részesévé váljon. Az ukrajnai offenzíva addig folytatódik, amíg Moszkva el nem éri céljait. Oroszország képes megvédeni érdekeit, a „különleges katonai művelet” kitűzött céljai teljes mértékben megvalósításra kerülnek – tette hozzá.

Washington mostanáig tartózkodott attól, hogy olyan nagy hatótávolságú – maximum 186 mérföld, azaz mintegy 300 kilométer – HIMARS rakétavető fegyverrendszereket adjon át Kijevnek, amelyekkel mélységi orosz területeket is támadhatnának. Ilyenek birtokában az ukrán haderő többek között a Krím-félszigetet az orosz szárazfölddel összekötő, Kercsi-szoros felett átívelő hidat is célba vehetné.

Illusztrációs fotó: Pixabay