2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Szekszárd: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

A horvát elnökkel vacsorázott Orbán Viktor pénteken Horvátországban

frisshirek.hu | 2022. augusztus 21. - 08:00
A horvát elnökkel vacsorázott Orbán Viktor pénteken Horvátországban
Egy horvát lap olvasója küldte be a fotókat, amelyen Orbán Viktor a horvát államfővel borozik egy étteremben.

Újra Horvátországban fotózták le Orbán Viktort. A horvát 24sata cikke szerint a miniszterelnök Zoran Milanović horvát államfővel vacsorázott péntek este egy étteremben Pakleni-szigeten, Hvar városától nem mesze. A lap olvasója készítette a  fotókat  készített a két vezető politikusról, az öltözékük alapján nem tűnik hivatalos tárgyalásnak a találkozó.

A Telex megkérdezte Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét Orbán Viktor utazásának a céljáról, mikor indul és mikor várható haza. A lap munkatársai arra is kíváncsiak volrtak miről szólt a négyszemközti egyeztetés a horvát államfővel. Választ még nem kaptak.

A hivatalos beszámolók szerint idén egyetlen állami rendezvényen sem vett részt a miniszterelnök, így elképzelhető, hogy jelenleg is Horvátországban tartózkodik. Orbán nem volt ott a katonai tisztavatáson reggel, és az ünnepi szentmisét is kihagyta. Az MTI beszámolója szerint a kormányfő felesége, Lévai Anikó részt vett a misén a Szent István Bazilikában. A Telex erre vonatkozó korábbi kérdéseire Havasi Bertalan nem reagált.

„Ha esik, ha fúj, szenvedélyünk Magyarország!” Ezzel a szöveggel köszöntötte az országot Orbán Viktor augusztus 20-án. A nemzeti színekkel megvilágított Parlamentről este fél tíz előtt nem sokkal osztott meg egy képet. Augusztus 7 óta ez az első posztja, akkor Dallasból a CPAC 2022 renezvényéről jelentkezett be, ahol beszédet mondott. A konferencia után szabadságra ment, a feleségével Horvátországba utazott, ahonnan a közösségi médiában több híradás is érkezett.